Netwerken met impact: mijn top vier tips!

Sarah Glasbergen ondernemer

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Voelt het idee van netwerken als een verplicht nummertje? Vind je het lastig om echt waardevolle zakelijke relaties op te bouwen in een zee van geforceerde gesprekken en uitgewisselde visitekaartjes? Ik heb geweldig nieuws voor je: netwerken kan anders, en ik ga je precies vertellen hoe!

Zeg vaarwel tegen de ouderwetse netwerk clichés en hallo tegen deze vier fijne strategieën:

netwerken

1 | Authentieke connecties:

Vergeet de traditionele netwerkbijeenkomsten. Waarom niet netwerken combineren met activiteiten die je echt leuk vindt? Of het nu gaat om een creatieve workshop, een sportklas of een online seminar over een onderwerp dat je na aan het hart ligt, het vinden van gemeenschappelijke grond is de sleutel. Als je verbinding maakt door gedeelde passies, voelt netwerken niet als werken!

2 | De kunst van het luisteren:

Laat het idee los dat netwerken draait om jezelf verkopen. De magie gebeurt wanneer je de tijd neemt om echt te luisteren. Wees nieuwsgierig naar wat anderen drijft en betrokken bij hun verhalen. Stuur ze daarna iets dat waarde toevoegt aan hun doelen of interesses. Dit gebaar laat zien dat je een relatie wilt opbouwen, niet zomaar een transactie.

3 | Social Media = sociaal slim:

Zet LinkedIn, Twitter of Instagram in als platforms voor dialoog, niet alleen monoloog. Reageer doordacht op posts, reageer in relevante gesprekken, en deel content die resoneert met jouw waarden en expertise. Wees niet alleen zichtbaar, maar ook waardevol. Dit bouwt jouw reputatie op als iemand die écht iets te bieden heeft.

4 | Kracht door partnerschap:

Wees proactief en creatief met samenwerkingen. Misschien is er een lokale kunstenaar wiens werk prachtig zou zijn in jouw kantoorruimte, of een IT-expert die een workshop kan geven aan jouw team. Door samen te werken, deel je netwerken, middelen en expertise voor wederzijds voordeel. Probeer eens iemand anders uit die je nog niet kent en wie weet zijn jullie een hele fijne match!

Zoals je hebt gelezen hoeft netwerken echt niet een saaie sleur te zijn, maar kan het ook erg leuk zijn! Netwerk events kunnen ook erg interessant zijn, maar wellicht kost dit je even op dit moment net iets teveel tijd. Probeer daarom eens deze tips uit en wie weet vindt je binnen no-time hele fijne ondernemers die passen bij jouw passies en ambities! Stuur mij vooral een berichtje via Instagram om samen hierover te kunnen sparren!

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ben jij er klaar mee dat jouw doelen binnen no time in een hoek verdwijnen? Met dit stappenplan help ik je om gefocust te blijven, je doelen te bereiken en zelfs te overtreffen. 

Jouw ultieme stappenplan om doelen vast te houden

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Dé e-guide hoe je tijd vrijmaakt om aan je doelen te werken zonder excuses. Het is tijd voor een oplossing wat werk, laten we aan de slag gaan!

Meer bereiken in minder tijd?

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

DOWNLOAD

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Timeboxing planner (PDF)

Maak kennis met dé productiviteitstool van Harvard: de Timeboxing planner. Ik bied tijdelijk een PDF versie van de timeboxing planner aan om kennis te maken met dit fantastische systeem! 

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen