Succesvol samenwerken als ondernemer: Do’s en Don’ts

team ThePerfectWedding.nl

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Na ruim 18 jaar een bedrijf runnen, weet ik maar al te goed hoe cruciaal teamwork is voor succes. Samen met mijn team heb ik veel geleerd over wat wel en niet werkt als het gaat om effectief samenwerken. Dus, laten we het hebben over enkele van mijn persoonlijke do’s en don’ts omtrent samenwerken! Ook geef ik wat insights in hoe ik dit doe voor mijn eigen bedrijf: ThePerfectWedding.nl

Do’s voor effectieve teamwork

 1. Duidelijke communicatie: Oké, ik kan dit niet genoeg benadrukken. Goede communicatie is echt de sleutel. Zorg ervoor dat je verwachtingen duidelijk uitspreekt en openstaat voor feedback van je team.
 2. Team building: Plan af en toe leuke teambuildingsactiviteiten. Dit versterkt de band tussen teamleden en kan de teamspirit een boost geven.
 3. Taken en verantwoordelijkheden: Maak het duidelijk wie wat doet. Als iedereen weet wat er van hen wordt verwacht, loopt alles soepeler.
 4. Holacracy methode: We hebben besloten om de Holacracy methode te proberen bij ThePerfectWedding. Het draait om zelforganisatie en meer autonomie voor teamleden. Ik moet zeggen, het heeft geleid tot meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij ons team.
 5. Feedbackcultuur: Moedig iedereen aan om feedback te geven en te ontvangen. Het is echt een game-changer als het gaat om groei en verbetering.

Don’ts voor effectieve teamwork

 1. Micromanagement: Als je teamleden vertrouwt, laat ze dan hun werk doen zonder over hun schouders te kijken. Micromanagen is nooit een goed idee.
 2. Conflict vermijden: Conflicten zijn onvermijdelijk, maar vermijd ze niet. Leer hoe je ze kunt aanpakken op een constructieve manier. Dat leidt tot betere oplossingen.
 3. Onrealistische verwachtingen: Wees eerlijk over wat haalbaar is binnen een bepaalde tijd. Te hoge verwachtingen kunnen frustratie veroorzaken.
 4. Gebrek aan flexibiliteit: Flexibiliteit is essentieel voor groei. Sta open voor nieuwe ideeën en benaderingen, zelfs als ze niet binnen je oorspronkelijke plannen passen.
 5. Gebrek aan erkenning: Vergeet nooit om je waardering te tonen aan je teamleden. Een beetje erkenning kan wonderen doen voor de motivatie.

Hoe Ik Holacracy Gebruik bij ThePerfectWedding

Dus, over die holacracy methode… Bij ThePerfectWedding hebben we besloten om het eens te proberen, en eerlijk gezegd, het heeft ons positief verrast. Het heeft ons geholpen met de volgende punten:

 1. Meer Autonomie: Teamleden voelen zich meer betrokken en verantwoordelijk voor hun taken. Ze hebben de vrijheid om beslissingen te nemen binnen hun rollen.
 2. Snellere besluitvorming: Met holacracy verloopt onze besluitvorming veel sneller, omdat beslissingen binnen specifieke rollen worden genomen.
 3. Transparantie: Het systeem moedigt open communicatie aan, wat het vertrouwen binnen het team versterkt.
 4. Focus op doelen: Holacracy helpt ons bij het bereiken van duidelijke doelen en resultaten.

Als ondernemer geloof ik dat het belangrijk is om open te staan voor nieuwe benaderingen van teamwork. Experimenteer met verschillende methoden en ontdek wat het beste werkt voor jouw team. Samenwerken is de sleutel tot succes, dus laten we het samen aanpakken! 💪👩‍💼

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen