Bye Bye Afleiding: Boost je brainpower in 5 stappen

concentratie tips

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Voel jij je ook wel eens overweldigd door de constante stroom van meldingen, piepjes, en pop-ups in deze digitale tijd? Ik snap het helemaal. Het lijkt wel alsof er elke minuut iets of iemand is die je aandacht wil stelen. Heb je een lange to do lijst en lukt het je maar niet om al je taken af te vinken doordat je vaak afgeleid bent? Ik ga je helpen! Hier zijn mijn vijf stappen om je concentratie een flinke boost te geven.
Zeg maar snel gedag tegen die vervelende afleidingen!

Dit zijn mijn vijf tips om meer concentratie te krijgen:

Digital Detox:

Begin met een simpele detox. Dat betekent: zet onnodige meldingen uit, verwijder apps die je niet echt nodig hebt, en stel vaste tijden in waarop je je e-mails en sociale media checkt. Werk je veel online? Elimineer alle afleiding door je laptop op de niet storen modus te zetten (dit kan met een macbook/imac). Haal ook al je tabbladen weg waar je eigenlijk niks mee doet op dit moment zodat je goed kunt focussen op waar je écht mee bezig bent!

De kracht van ‘nee’:

Niet elke taak of verzoek verdient je directe aandacht. Leer nee te zeggen tegen dingen die niet bijdragen aan je doelen. Door bewuster te kiezen waar je tijd aan besteedt, creëer je ruimte voor wat echt belangrijk is. Ik gebruik het programma Todoist om zo efficient mogelijk mijn taken te verdelen over de week. Wanneer ik weer nieuwe to do’s in mijn hoofd heb die ik niet direct moet doen kan ik dit in mijn braindump lijstje zetten in mijn Happy Days Notion Templates. Daarna verdeel ik die taken in mijn Todoist, dit werkt top!

Omarm Mono-tasking:

Multitasking lijkt misschien efficiënt, maar het is een grote boosdoener voor afleiding. Probeer in plaats daarvan mono-tasking: richt je volledig op één taak totdat deze is voltooid. Zet ook je Pomodoro timer aan die je kunt vinden in je Happy Days Notion Dashboard of in de Get Your Shit Together training!

Pauze party:

Raak niet verstrikt in urenlang werken zonder pauze. Je hersenen hebben hersteltijd nodig! Neem regelmatig korte pauzes, strek je benen, haal wat frisse lucht, of doe een snelle meditatie. Dit houdt je scherp en gefocust.

Cultiveer Mindfulness:

Oefeningen zoals meditatie en diepe ademhaling kunnen je helpen om je bewuster te worden van het huidige moment. Dit kan enorm helpen bij het verminderen van afleiding en het verbeteren van je concentratie.

Dus daar heb je ze: vijf simpele stappen om je brein een kickstart te geven en afleidingen tot het verleden te maken. Probeer ze uit en kijk hoe ze voor jou werken! Want laten we eerlijk zijn, in een wereld vol afleidingen verdienen jouw doelen alle aandacht die ze kunnen krijgen!

Ik ben benieuwd of jij snel de tips gaat proberen! Laten we even kletsen via Instagram, stuur gerust een berichtje naar @sarahglasbergen

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen