Hoe je in slechts enkele minuten per dag regelmatig kunt posten op Instagram

Social Media inplannen in enkele minuten

Marketing

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

In deze drukke wereld kan het moeilijk zijn om regelmatig actief te zijn op sociale media, vooral op platforms zoals Instagram. Maar no worries, zelfs als je weinig tijd hebt, zijn er manieren waarop je binnen enkele minuten per dag toch consistent kunt blijven posten! In deze blog deel ik enkele handige tips om je te helpen je Instagram-game te versterken, zelfs met een druk schema.

Tip 1. Plan je inhoud vooruit:

Een van de sleutels tot regelmatig posten op Instagram is een goede planning. Neem een paar minuten de tijd om je inhoud voor de komende dagen of zelfs weken vooruit te plannen. Maak een lijst van de onderwerpen die je wilt behandelen en verzamel relevante afbeeldingen of video’s. Dit bespaart je tijd omdat je niet elke dag op zoek hoeft naar iets om te delen.

Tip 2. Maak gebruik van planningshulpmiddelen:

Er zijn verschillende tools en apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen en inplannen van je Instagram-posts. Deze tools stellen je in staat om je berichten vooruit te plannen en automatisch te laten plaatsen op de gewenste tijd. Enkele populaire opties zijn Later, Planoly en Buffer. Met deze tools kun je een consistente aanwezigheid behouden, zelfs als je geen tijd hebt om handmatig te posten. Voor mijn eigen account gebruik ik Planoly en dit werkt voor mij super!

Tip 3. Gebruik sjablonen en filters

Om tijd te besparen bij het maken van je posts, kun je gebruikmaken van sjablonen en filters. Veel apps bieden sjablonen aan die je kunt aanpassen met je eigen tekst en afbeeldingen. Hierdoor hoef je niet elke keer een volledig nieuwe post te maken. Daarnaast kunnen filters je foto’s een uniforme uitstraling geven, waardoor je Instagram-feed er samenhangender uitziet.

Tip 4. Maak gebruik van gebruikersgerichte inhoud:

Een geweldige manier om snel en gemakkelijk inhoud te creëren, is door gebruikersgerichte inhoud te delen. Dit zijn foto’s en video’s die door je volgers zijn gemaakt en waarin ze je product of dienst gebruiken. Vraag je volgers om foto’s of video’s te delen en selecteer de beste om te delen op je eigen account. Dit geeft je niet alleen inhoud om te delen, maar betrekt ook je volgers bij je merk!

Tip 5. Maak gebruik van Instagram Stories:

Instagram Stories zijn een geweldige manier om snel content te delen zonder veel tijd te besteden aan het maken van een perfecte post. Je kunt foto’s, video’s en tekst toevoegen aan je verhaal en ze direct delen met je volgers. Stories zijn perfect voor spontane updates, behind-the-scenes beelden en het delen van korte tips. Bovendien verdwijnen ze na 24 uur, dus je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over perfectie.

Tip 6. Hergebruik en recycle oude inhoud

Heb je oude foto’s of berichten die goed presteerden? Waarom zou je ze niet opnieuw delen? Je kunt oude inhoud recyclen door deze opnieuw te posten met een nieuwe bijschrift of een andere invalshoek. Dit bespaart je tijd en moeite bij het maken van nieuwe inhoud en geeft je de kans om te profiteren van de prestaties van je vorige berichten.

Met deze tips in gedachten kun je binnen enkele minuten per dag regelmatig posten op Instagram. Onthoud dat consistentie belangrijk is, maar dat het ook oké is om af en toe een dag over te slaan als je echt geen tijd hebt. Probeer jezelf niet te overweldigen en zoek een routine die voor jou werkt. Met een beetje planning en creativiteit kun je je Instagram-feed levendig en boeiend houden, zelfs met een druk schema. Dus ga ervoor en laat jezelf zien op Instagram!

Pssst… wist je dat in mijn Happy Days Notion Templates ook een fijne content kalender zit om jouw socials mee in te plannen? Hierin kun je gemakkelijk jouw ideeën opschrijven en deze per dag plannen zodat je altijd weet wat je kunt posten!

Marketing

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ben jij er klaar mee dat jouw doelen binnen no time in een hoek verdwijnen? Met dit stappenplan help ik je om gefocust te blijven, je doelen te bereiken en zelfs te overtreffen. 

Jouw ultieme stappenplan om doelen vast te houden

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Dé e-guide hoe je tijd vrijmaakt om aan je doelen te werken zonder excuses. Het is tijd voor een oplossing wat werk, laten we aan de slag gaan!

Meer bereiken in minder tijd?

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

DOWNLOAD

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Timeboxing planner (PDF)

Maak kennis met dé productiviteitstool van Harvard: de Timeboxing planner. Ik bied tijdelijk een PDF versie van de timeboxing planner aan om kennis te maken met dit fantastische systeem! 

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen