Hoe ervaar je minder stress? Mijn tips!

Werken op bed

Mindset

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Als ondernemer en moeder weet ik maar al te goed hoe stress ons leven kan beheersen. Het kan verschillende vormen aannemen en zelfs ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast heeft het invloed op onze concentratie, productiviteit en ons vermogen om onze dagelijkse taken uit te voeren. Maar maak je geen zorgen, ik heb ontdekt dat er vele manieren zijn om stress te verminderen en ons leven meer in balans te brengen. In deze blogpost deel ik graag enkele tips die mij hebben geholpen om minder stress te ervaren!

Wat is de oorzaak van jouw stress?

Het begint allemaal met het begrijpen van de oorzaak van stress. Voor mij was het van groot belang om te ontdekken waar mijn stress vandaan kwam, zodat ik gerichte maatregelen kon nemen om het probleem aan te pakken. Daarbij speelt een gezonde levensstijl een cruciale rol. Gezond eten en voldoende lichaamsbeweging zijn niet alleen goed voor ons lichaam, maar helpen ook om stress te verminderen en ons welzijn te bevorderen. Ik zorg ervoor dat ik dagelijks minimaal twee stuks fruit eet en ik probeer ook voldoende te bewegen. Dit geeft me een enorme boost en helpt me om beter met stress om te gaan. Daarnaast is time management een geweldige tool om mijn werklast te verminderen en mijn stressniveau te verlagen. Ik plan mijn taken zorgvuldig en maak ook écht ruimte voor ontspanning.

Plan momentjes voor ontspanning in!

Ontspanning is een ander belangrijk aspect in mijn strijd tegen stress. Ik heb in de afgelopen jaren ontdekt dat activiteiten zoals yoga, meditatie, mindfulness wonderen kunnen verrichten. Elke ochtend mediteer ik om te ontspannen en mijn geest en lichaam tot rust te brengen. Dit helpt me om me gedurende de dag beter te concentreren en gefocust te blijven. Ook het stellen van realistische doelen is essentieel. Als ik onrealistische doelen stel, brengt dat me alleen maar meer stress als ik ze niet kan bereiken. Daarom maak ik haalbare doelen en deel ik ze op in kleinere stappen. Op die manier kan ik mezelf belonen zodra ik ze heb behaald. Deze doelen plan ik in mijn Happy Days Notion templates zodat ik alles op een plek kan bewaren!

Bewegen, bewegen, bewegen!

Laten we de kracht van regelmatige lichaamsbeweging niet vergeten! Het is echt een gamechanger als het gaat om stressvermindering. Tijd vrijmaken om te bewegen en actief te zijn, zorgt ervoor dat endorfines vrijkomen. Deze hormonen staan bekend om hun vermogen om ons humeur te verbeteren en stress te verminderen. Ik probeer minimaal 30 minuten per dag te bewegen en de spanning van me af te schudden. Geloof me, het werkt echt!

Change jouw mindset

Natuurlijk kunnen we niet altijd alle stressvolle situaties vermijden in ons dagelijks leven. Maar wat we wel kunnen veranderen, is onze reactie erop. Door bewust te worden van de bron van stress en door ontspannings- en gezonde gewoonten toe te passen, kunnen we stress beter onder controle houden. Het vinden van een gezonde balans tussen werk en privéleven is ook van groot belang. En laten we niet vergeten om goed voor onszelf te zorgen en af en toe rust te gunnen om te ontspannen. Zelfzorg is een essentieel onderdeel van het verminderen van stress.

Ik hoop dat deze persoonlijke tips jullie kunnen inspireren om stress in jullie leven te verminderen en een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Wees niet te streng voor jezelf en onthoud dat elke stap in de goede richting telt. Laten we samen werken aan een stressvrij leven vol balans en welzijn!

Mindset

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen