Dé perfecte balans tussen werk en jouw gezin!

selfcare als ondernemende moeder

Mindset

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Het blijft erg lastig om het ondernemerschap te combineren als moeder. Toch combineren veel vrouwen het moederschap met een eigen bedrijf. Als moeder wil je graag tijd doorbrengen met je kinderen en voor ze zorgen terwijl je als ondernemer verantwoordelijk bent voor het runnen van je eigen bedrijf. Om je heen zie je vaak het ideaalbeeld waar je aan wilt voldoen als moeder en ondernemer maar soms is dit erg lastig. Maar hoe vind je een goede balans tussen deze twee rollen? Of je nu net begint als ondernemer of al jarenlang je eigen bedrijf runt, deze tips hebben mij enorm geholpen om succesvol te zijn in beide rollen en een balans te vinden tussen werk en gezin.

Flexibiliteit is key!

Persoonlijk geniet ik van de combinatie van het ondernemerschap en het moederschap. Ik ben al 18 jaar ondernemer van The Perfect Wedding en kan me niet meer voorstellen hoe het zonder mijn eigen bedrijf zou zijn. Ook heb ik twee lieve kindjes en geniet ik enorm veel van de vrije tijd samen als gezin. Maar hoe combineer ik het? Het maken van een flexibel schema is een must om je eigen bedrijf goed te kunnen combineren. Ondernemerschap vereist flexibiliteit en het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen en uitdagingen. Hetzelfde geldt voor het moederschap. Door flexibel te zijn en te plannen voor onverwachte gebeurtenissen, kun je beter voorbereid zijn op wat er komt. Daarom helpt een flexibel schema voor het geven van meer rust en zorg je voor een beter ritme.

Besteed taken uit

Alles alleen doen is niet haalbaar, zeker niet bij het runnen van een eigen bedrijf. Er zijn vaak taken die minder favoriet zijn en hierdoor blijven ze soms liggen. Om dit te voorkomen, heb ik ervoor gezorgd dat ik niet alles in mijn eentje doe. Zo besteed ik diverse taken uit aan mijn team en dit werkt erg prettig want je hoeft zeker niet alles alleen te doen. Door mij te richten op de dingen die ik het allerleukste vind, blijf ik enthousiast én gemotiveerd!

Selfcare

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Als ondernemer en moeder is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Neem ook de tijd om te ontspannen en te rusten, zodat je weer energie hebt voor je werk en je gezin. Ga iedere dag een halfuur bewegen en het liefst in de buitenlucht. Het is belangrijk om af en toe te mediteren omdat dit veel stress wegneemt en je hier rustig van wordt. Ik start iedere dag met een meditatie en dit werkt erg goed. Maar ook even relaxen met een goed boek, genieten van een heerlijke cappuccino of even iets doen wat jij écht leuk vindt is ook zorgen voor jezelf!

Het combineren van ondernemerschap en moederschap kan een uitdagende, maar ook zeer lonende ervaring zijn. Het vergt flexibiliteit, planning en de bereidheid om soms moeilijke beslissingen te nemen. Als je erin slaagt om deze twee rollen te verenigen, kun je genieten van de vrijheid, de voldoening en de persoonlijke groei die deze levensstijl met zich meebrengt. Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat er geen “perfecte” manier is om dit te doen en dat je jezelf soms wat ruimte moet geven om te ademen. Kijk vooral niet teveel naar het ideaalbeeld!

Liefs, Sarah

Mindset

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen