Van frustratie naar kracht

Mindset

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Frustratie. We herkennen het allemaal. Het gevoel dat je iets niet voor elkaar krijgt of dat het niet lukt om jouw doelen te bereiken. Maar wat nou als ik zeg dat je frustratie kunt omzetten in kracht? 

Yes, dit kan echt. Maar hoe doen we dit? Het is belangrijk om te onthouden dat frustratie vaak het gevolg is van onrealistische verwachtingen. Als je te hogen doelen voor jezelf stelt kun je sneller teleurgesteld raken. Dingen gaan dan gewoon niet zoals je had verwacht. Zodra je jouw verwachtingspatroon omzet in realistische doelen, dan zal je ook niet zo snel gefrustreerd raken. Maar goed. Misschien ben je nu wel ontzettend van iets aan het balen. Dan heb je daar nu natuurlijk ook niks aan. Hoe zet je frustratie nou om in kracht? 

Shift jouw mindset

Zoek naar positiviteit in het negatieve. Als iets moeilijk of te uitdagend wordt, vraag jezelf dan af wat je kan leren van deze situatie. Wat zijn de positieve aspecten ervan? Heb je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek gehad, maar ben je niet aangenomen? Dan is dat natuurlijk ontzettend balen, maar je bent wel weer een ervaring rijker. Bedenk wat je van de situatie kunt leren en hoe je er de volgende keer wel voor kan zorgen dat het lukt. Vraag dan bijvoorbeeld wat er niet goed ging en of ze tips hebben om jezelf te kunnen verbeteren. Zo word je elke keer weer een stukje beter. Want geloof mij, uiteindelijk lukt het!

Denk niet in problemen, maar in oplossingen. In plaats van je te concentreren op wat er allemaal misgaat, probeer een oplossing te zoeken. Waarom gaat het mis? En wat kun je eraan doen om het te veranderen? Hoe kun je de situatie verbeteren? Soms lijken dingen uitzichtloos, maar geloof mij, er is altijd een oplossing te vinden! 

Probeer uitdagingen niet te zien als problemen en obstakels, maar zie het als kansen! Gebruik het als een voordeel om zelf beter van te worden en om te groeien en te leren. Klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer jouw mindset hierin te shiften. Schrijf het probleem eens op. Wat voor advies zou je iemand geven die hier mee te maken heeft? Stap even in een andere rol en bekijk het van de andere kant. Luister naar je hart. 

Geef jezelf de tijd

Vind je het lastig om jouw mindset te shiften en om iets negatiefs naar iets positiefs om te buigen? Geef jezelf de tijd en ruimte! Soms is het nodig om jezelf de tijd te gunnen om te verwerken wat er is gebeurd voordat we in staat zijn om iets negatiefs om te buigen naar iets positiefs. Geef jezelf de ruimte, maar blijf niet te lang in het negatieve hangen! Probeer erover na te denken hoe je de situatie kunt gebruiken om jezelf te versterken. 

Mindset

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen