De kracht van de Weekly Review

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Al jaren doe ik wekelijks een Weekly Review waarin ik terugblik op mijn week en verder kijk naar volgende week. Ik vind dit zo heerlijk om te doen! Het voelt gewoon letterlijk elke vrijdag alsof ik op vakantie ga. Daarnaast is het op maandag altijd heerlijk om met een schone lei te beginnen. Naast dat het gewoon heel erg fijn is om te doen, heeft een weekly review nog veel meer voordelen. 

Het punt van een weekly review is om alles wat in je hoofd zit in een systeem te krijgen zoals bijvoorbeeld todoist (een heel fijn programma, daar kom ik later nog op terug). Als je hier elke week alles inzet, dan kun je écht vertrouwen op dat systeem. Doe je het een paar weken niet? Dan neemt je brein het weer van je over en dan zit je nog steeds met dezelfde hoeveelheid taken in je hoofd als ervoor. En dat willen we juist voorkomen! Daarom is het belangrijk om de weekly review wekelijks erin te houden zodat je echt kunt gaan vertrouwen op jouw systeem. 

Als jij elke 7 dagen echt even goed naar de voortgang van verschillende projecten hebt gekeken dan heb je wel echt voor jezelf het gevoel alsof je overal on top van bent. Alleen kijken naar de to do’s van een bepaald project helpt natuurlijk niet, je moet er wel echt mee aan de slag. Maar als je elke vrijdag even gaat zitten en alle taken een keer doorneemt, dan weet je altijd precies waar jullie nu staan. 

De Weekly Review

Een Weekly review is kijken naar de status van jouw lopende projecten. Maar er zit nog zoveel meer in! Ik start altijd met het leegmaken van al mijn inboxen en het opruimen van mijn tas, bureau, bureaublad etc. Dan ben ik echt klaar om de week te reviewen! 

Daarna ga ik aan de slag met het checken van mijn ‘nieuwe acties lijst’ waar acties instaan die door anderen aan mij zijn toegewezen. Zo kan ik nooit iets over het hoofd zien! Vervolgens check ik mijn projecten lijst. En eerlijk, dat zijn er nogal wat! Ik plan er dan ook echt even de tijd voor in. Sommige projecten zijn nou eenmaal wat meer urgent dan de ander, maar toch is het goed om alle projecten even te doorlopen. 

Daarna kijk ik in mijn agenda naar alle afspraken die ik de afgelopen week heb gehad. Zijn daar notities uitgekomen die ik nog niet in mijn to do programma heb gezet? Het gebeurt vaak genoeg dat je door de waan van de dag bepaalde acties in het programma vergeet te zetten. Dit is het perfecte moment om dat alsnog te doen. 

Vervolgens check ik mijn ‘Wachten op’ lijst. Hierin staan alle taken die ik aan collega’s heb toegewezen. Zo kan daar ook on track van blijven. Super handig! 

Maar dan zijn we er nog niet. Het is daarnaast ook belangrijk om altijd even te reflecteren. Hoe is het allemaal gegaan? Wat kan er de volgende keer beter? Maar ook bedenk ik voor mezelf waar ik deze week moeite mee had. Hier kan je echt zoveel van leren. Zo krijg je écht goede inzichten en zorg je ervoor dat je jouw werk uiteindelijk alleen maar beter kunt uitvoeren. 

Ik vul dit altijd in, in een hele handige sheet. Deze (en nog meer tips en tricks) staat in mijn training Get Your SH*T Together!

Gaat daar niet gigantisch veel tijd in zitten?

Ja absoluut! Zeker in het begin, maar uiteindelijk zal je er alleen maar tijd mee besparen! Ze zeggen toch wel eens, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd? Nou, met je to do programma werkt dat net zo! Hoe meer opgeruimd je te werk gaat, hoe minder dingen je over het hoofd ziet. Hierdoor zul je ook minder fouten maken. Kijk, fouten maken is goed, maar het zou zonde zijn als je alleen maar fouten maakt omdat je bepaalde dingen over het hoofd hebt gezien. 

Toen ik een burn-out kreeg besloot ik echt alles anders te doen. Echt even het roer omgooien zeg maar. Wat er toen gebeurde, is dat ik veel te veel taken in mijn hoofd had zitten en daardoor veel te veel hooi op mijn vork nam. Nu heb ik alles echt georganiseerd in mijn to do programma staan. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik moet nog steeds iedere dag keihard werken en soms sta ik ook de gehele dag aan. Maar, ik heb wel inzicht in alle lopende projecten, prioriteiten en taken. Dit geeft echt zoveel rust! En zeker nu ik elke week braaf een weekly review aan het doen ben, merk ik echt verschil. Gewoon een veel meer opgeruimd hoofd. En weet je zelfs dat ik hierdoor ook veel meer voor elkaar krijg? Bizar eigenlijk, hoe belangrijk mindset en structuur eigenlijk zijn.

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen