Jezelf vergelijken

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Vandaag gaan we het hebben over het vergelijken van jouw carrière met die van andere ondernemers. Ik denk dat we daar allemaal wel eens last van hebben gehad. Het is soms goed om om je heen te kijken naar hoe anderen het doen. Hier kun je ook van leren! Maar het is wel heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je jezelf niet gaat vergelijken. Hier word je in the end alleen maar ongelukkig van. Iedereen is uniek en dat geldt ook voor jouw onderneming. 

Ik snap wel waar dit vandaan komt! Iedereen wil natuurlijk succesvol zijn in wat hij of zij doet. Maar wat is nou precies ‘succesvol?’ Dit is voor iedereen heel anders. Ben jij pas succesvol als je 1 miljoen op de bank hebt staan? Dan is dit wel een heel groot doel. Je kunt beter kleinere en haalbare doelen stellen op weg naar de 1 miljoen. Dan is elk kleiner doel weer een succes en is het tijd weer lekker tijd voor een taartje! 

Wat je doelen precies zijn, hangt natuurlijk helemaal af van wat voor soort bedrijf je hebt. Als je een website hebt met 100.000 bezoekers, zijn 20 conversies per maand misschien een beetje laag, maar als je net start kunnen 20 conversies echt wel een goed doel zijn. Kortom, jouw doelen moeten wel een beetje realistisch zijn. 

Wat wij altijd doen bij ThePerfectWedding.nl is dat we elk kwartaal een kwartaalmeeting inplannen met het team. We hebben elk jaar een groot jaardoel, maar we delen dit altijd op in kwartaal doelstellingen. Per team plannen we dan verschillende projecten in met weer kleinere doelen. 

Succes is een marathon, geen sprint

Soms kan de moed van het laten groeien van je bedrijf echt wel even in je schoenen zakken, I get it. Maar succes hoort duurzaam te zijn en gaat vaak niet over een dag ijs. We kijken natuurlijk vaak op social media naar andere ondernemers. Het lijkt dan vaak alsof iedereen in een klap een mega succes heeft bereikt met zijn/haar onderneming. Maar jongens, Schijn bedriegt he! Vaak plaatsen mensen alleen maar de succesverhalen, maar zeggen er dan niet bij dat ze dag en nacht aan het werk zijn, hun vrienden bijna nooit meer kunnen zien, altijd moe zijn, noem maar op. Dus kijken naar ondernemers is goed, maar het geeft vaak echt een heel vertekend beeld. 

Bedenk je ook dat elke ondernemer is gestart waar jij bent gestart. Je moet er hard voor werken en daarnaast ook een beetje geduld hebben. Verander jouw vergelijking in inspiratie en laat het succes van anderen eerder een voorbeeld zijn van wat jij nog graag wilt bereiken. Daarnaast is het ook veel leuker om jezelf te vergelijken met hoe je 5 jaar geleden was! Ik weet zeker dat jouw jongere ik heel trots op je zal zijn. 

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ben jij er klaar mee dat jouw doelen binnen no time in een hoek verdwijnen? Met dit stappenplan help ik je om gefocust te blijven, je doelen te bereiken en zelfs te overtreffen. 

Jouw ultieme stappenplan om doelen vast te houden

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Dé e-guide hoe je tijd vrijmaakt om aan je doelen te werken zonder excuses. Het is tijd voor een oplossing wat werk, laten we aan de slag gaan!

Meer bereiken in minder tijd?

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

DOWNLOAD

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Timeboxing planner (PDF)

Maak kennis met dé productiviteitstool van Harvard: de Timeboxing planner. Ik bied tijdelijk een PDF versie van de timeboxing planner aan om kennis te maken met dit fantastische systeem! 

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen