De waarheid achter de perfecte Instagram feed

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Weet je: ik ben echt niet perfect. Sterker nog, ik kom niet eens in de buurt. Wel probeert iedereen te voldoen aan een perfect plaatje. En ja, daar ben ik ook schuldig aan. Mijn favoriete tijdsbesteding is Instagram. Gewoon heerlijk op de bank (in een niet zo fashionable joggingbroek) scroll ik door de mooiste foto’s. En dan kom ik ze tegen: perfecte mama’s. Je kent het wel: zo’n mama die net een kindje heeft van 4 weken en even poseert (met de nieuwe fashionable kinderwagen) in een gelikte outfit. En dan onder het mom “even een kopje koffie ergens doen deze zondag”. Ik vraag me dan meteen af; Hoe doet ze dat nou eigenlijk? Mijn eerste weken met Maud & Mink waren wel anders. Ik vond het super intens, wel echt prachtig, mooi, maar ook pittig. Ik was blij als ik überhaupt onder de douche geweest was, laat staan dat mijn outfit perfect was, mijn haar en make-up ook nog eens zo netjes kon zitten dat ik trots een foto met de hele wereld zou kunnen delen. 

Ja ik ben schuldig, die joggingbroek waar ik het over had, die plaats ik niet op Instagram. Als ik een casual foto maak dat ik op zondagavond aan het chillen ben met een laptop dan komt het wel eens voor dat ik die zondagmiddag heb gemaakt (met mooi licht) en dat ik de mooiste casual broek uit de kast heb gepakt. Dus echt, ook ik ben schuldig, ik doe graag ook mee.

Waarom laat je zelf dan het perfecte leven zien?


Nu ik dit zo deel met jullie, zou er best een momwar kunnen ontstaan. Ik zie al helemaal posts voorbij komen met: Waarom laat je zelf dan het perfecte leven zien? Eigenlijk heb je gelijk, maar ik hou ook van mooie foto’s. Instagram is een plek waar ik inspiratie opdoe, maar hier kan ik ook heel veel creativiteit in kwijt. Ik vind het leuk om aan mijn volgers te laten zien waar ik mee bezig ben, zowel zakelijk als privé. En ja, soms show je het perfecte leven (nou ja, eigenlijk doe ik dat altijd). Ik zie het meer als iets positiefs. Als ik naar mijn Instagram-feed kijk, word ik blij van de foto’s die ik daar zie. Denk aan het mooiste plekje van mijn woonkamer, een dag dat mijn haar te gek zat, een gerechtje dat voor de verandering eens goed gelukt is en een super lieve foto van Maud, Mink en mij. Oke, dat is dus bij deze mijn verantwoording..

Wil je mij wat beloven?

Helemaal niet erg al die Insta candy. Maar wil je me één ding beloven? Laat je nooit van je stuk brengen hierdoor. Je bent goed zoals je bent! We hebben allemaal momenten dat je helemaal on fleek bent, super chago bent of juist helemaal perfect in shape bent. En nog iets belangrijks. Kijk en luister niet naar anderen. Volg je hart en dan zit je altijd goed. En denk af en toe aan mij als je weer die perfecte plaatjes langs ziet komen. Weet je, ik kon ook in het begin een brok in mijn keel krijgen als iemand een (goed bedoeld) advies voor mij had. Moederschap is iets wat zo gevoelig ligt. Juist omdat iedereen zo graag het beste voor hun kids wilt. Alleen soms kan een advies zo verkeerd vallen en dan kan je onzeker maken.. Een opmerking als “Maud is ook vaak ziek”, daar kan ik over liggen malen. Ik heb veel meer geleerd om naar mijn eigen gevoel te luisteren. Ik ben hun mama en ik weet echt wel wat ze nodig hebben. Wat ik denk, heb ik daarom belangrijker gemaakt, dan wat een ander denkt. Daarom dank ik iedereen altijd voor hun advies. Lief dat ze meedenken, maar ik blijf wel bij mijzelf.

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ben jij er klaar mee dat jouw doelen binnen no time in een hoek verdwijnen? Met dit stappenplan help ik je om gefocust te blijven, je doelen te bereiken en zelfs te overtreffen. 

Jouw ultieme stappenplan om doelen vast te houden

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Dé e-guide hoe je tijd vrijmaakt om aan je doelen te werken zonder excuses. Het is tijd voor een oplossing wat werk, laten we aan de slag gaan!

Meer bereiken in minder tijd?

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

DOWNLOAD

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Timeboxing planner (PDF)

Maak kennis met dé productiviteitstool van Harvard: de Timeboxing planner. Ik bied tijdelijk een PDF versie van de timeboxing planner aan om kennis te maken met dit fantastische systeem! 

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen