Hoe creëer je een onderscheidend merk?

foto van chanel winkel

Ondernemen

Ik ben Sarah

Hardwerkende ondernemer, moeder, levensgenieter, inspirator, eigenaar van ThePerfectWedding.nl en gezelligheidsdier. 


hey there

Gratis 1 page strategy template

Gimme that

Ga aan de slag met de trainingen

TOp categories

Lees alle marketingtips

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om uniek te zijn. Er is namelijk zo vreselijk veel aanbod op de markt. Vroeger kon je nog wel eens een ‘one of a kind’ product aanbieden, maar tegenwoordig zal je altijd concurrentie hebben. Om deze reden is het zó belangrijk om een goede branding in te zetten. Dat maakt namelijk het verschil tussen jou en je concurrenten! Jullie kunnen dan wel dezelfde producten aanbieden, maar de manier waarop jij een onderscheid maakt tussen jou en jouw doelgroep zal het onderscheid maken tussen jou en jouw concurrent! 

Hoe maak je een goed onderscheid?

Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Het zorgen voor een connectie met jouw doelgroep kan namelijk best wel een tijdje duren. Maar geloof me! In the end ben je er blij mee en zal het zijn vruchten gaan afwerpen! 

Als eerst is het belangrijk om consistent te blijven. Dit is essentieel voor je doelgroep om jou als bedrijf te begrijpen, maar ook om te herkennen. Als je bijvoorbeeld alles op facebook pimpelpaars maakt met groene stippen en praat met ‘jij’, maar op Instagram is alles beige en spreek je jouw doelgroep aan met u, dan is dat absoluut niet consistent. Dit zal voor veel verwarring zorgen bij jouw doelgroep en dan gaan ze naar de concurrent. Kijk, dit is natuurlijk wel even een heftig voorbeeld, maar het kan ook in de kleinere dingen zitten. Als je altijd consistent bent in jouw uitstraling en boodschap dan zal jouw merk ook eerder herkend worden door jouw doelgroep als ze lekker aan het scrollen zijn op social. Dat wil je!

Hoe versterk je de emotionele connectie met je merk?

Ik zei het net al, door al het aanbod op de markt is het voor jouw klant moeilijk om te kiezen waar ze nu hun product willen kopen. De emotionele connectie met jouw bedrijf wordt daarom ook steeds belangrijker. Dit kan ervoor zorgen dat ze voor jouw bedrijf kiezen en niet voor die van de concurrent. Die emotie zorgt namelijk voor meer vertrouwen, waardoor ze eerder van je zullen kopen. Naast dat ze eerder van je kopen, zullen ze jouw brand ook sneller aanraden aan anderen. Win-win, want zo zijn ze ook nog ambassadeur van jouw bedrijf! 

Ik zal even een voorbeeld geven. Als je aan Nike denkt, wat voel je dan? Juist, snelheid, sportief, stoer, fit. Maar als je denkt aan bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, die ook sneakers verkoopt, dan voel je weer rust, trendy, vrouwelijk. Merken willen dat je dit voelt. Het gaat hier ook weer om de emotionele connectie. Ga maar eens bij jezelf na. Wie wil je zijn als bedrijf en welke doelgroep wil je aantrekken? Wat wil jouw doelgroep dan? Als jij handelt in de bamboe tandenborstels dan zijn mensen op zoek naar duurzaamheid. Probeer jezelf dan ook als merk op meer vlakken in te zetten op het gebied van duurzaamheid. Als klanten dit zien dan gunnen ze het jou ook als bedrijf en zijn ze ook sneller geneigd om iets te kopen bij jouw merk. 

Misschien denk je nu: ‘Maar hoe kun je nou consistent blijven met een bedrijf met meerdere medewerkers?’

Ik snap je vraag! Ook intern is een goede branding heel erg belangrijk! Het is namelijk super makkelijk om van idee naar idee te hoppen waar ondertussen jouw doelen en idealen langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Daarom is het belangrijk om aan de gang te gaan met een branding strategie die ervoor zorgt dat je gefocust blijft op jouw merkwaarden. 

Om het nog wat makkelijker te maken staat de cursus: ‘’Jouw branding on top’’ voor je klaar. Wil je de cursus volgen? We hebben nu een leuke aanbieding waar je de cursus voor €42,50 kunt volgen i.p.v. €99,95!

Ondernemen

+ show Comments

- Hide Comments

liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, ik ben Sarah.
Marketeer en ondernemer

Hoi! Ik ben Sarah! Ik run verschillende bedrijven. Ik ben founder van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectWedding.de, & fr, WaarVergaderen.nl  & MiniMe.nl.  Daarnaast ben ik gek van online marketing en naast het runnen van mijn bedrijven vind ik het heerlijk om andere ondernemers te inspireren en helpen bij het runnen van hun business. Buiten deze hoek van het internet ben ik moeder van 2 lieve kiddos en verloofd met Lo(dewijk).

LEES MEER

Ben jij er klaar mee dat jouw doelen binnen no time in een hoek verdwijnen? Met dit stappenplan help ik je om gefocust te blijven, je doelen te bereiken en zelfs te overtreffen. 

Jouw ultieme stappenplan om doelen vast te houden

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Dé e-guide hoe je tijd vrijmaakt om aan je doelen te werken zonder excuses. Het is tijd voor een oplossing wat werk, laten we aan de slag gaan!

Meer bereiken in minder tijd?

FREE DOWNLOAD

Wil je jouw bedrijf optimaliseren voor maximale efficiëntie en productiviteit? Ontdek hoe je jouw onderneming succesvol kan runnen doormiddel van deze gratis Business Boost Toolkit.

De Business Boost Toolkit

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Met deze gratis guide ontdek je:

Welke tools ik gebruik om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken

Welke systemen ik gebruik om dagelijks mijn bedrijven mee te runnen

Mijn holy grail om jouw productiviteit te verhogen

15 tools die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken!

DOWNLOAD

GRATIS DOWNLOAD

Ga aan de slag met een strategie en laat jouw bedrijf groeien. Nu extra makkelijk met dit gratis template!

1 page strategy

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Laten we eerlijk zijn, de kleuren van een Google Calendar zijn nou niet bepaald inspirerend. Download mijn gratis template. Let's get inspired!

Google Calendar layout

DOWNLOAD

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

DOWNLOAD

Timeboxing planner (PDF)

Maak kennis met dé productiviteitstool van Harvard: de Timeboxing planner. Ik bied tijdelijk een PDF versie van de timeboxing planner aan om kennis te maken met dit fantastische systeem! 

DOWNLOAD

FREE DOWNLOAD

Download jouw Google Calendar template

Vind je het moeilijk om je dagelijkse taken, afspraken en verplichtingen bij te houden? Misschien is het tijd om je Google Calender te organiseren! 

Sarah Glasbergen 2023. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@SARAHGLASBERGEN

Let's make it a great year!

Sarah glasbergen